Neanime vsuvka aneb Co s volným časem 01

Samozřejmě, na co jiného se má krom sociálních interakcí a otravných sourozenců takový otaku o prázdninách těšit než na ty stohy dývek, co se mu kupí na stole a volají po shlédnutí. Na druhou stranu, i když anime není nikdo dost, čas od času to přeci jen chce malou pauzu, aby se člověk odreagoval, vyzkoušel si něco nového, načerpal témata hovoru s průměrnými bytostmi XD… Představuji Vám Siinu vizi, za komentáře budu vděčná, ráda jimi tento článek rozšířím :) ! Za kritizující komentáře až tak vděčná nebudu, ač na nějaké tituly nejsem úplně… hrdá XD, je to otázka vkusu, tak nepruďte, nebo Vás zažaluju XD!

Seriály
Ještě jednou opakuji, že se nejedná o anime, ale o hrané tituly, i když, pokud mě někdo navedete na něco kresleného, nebudu proti.

Mnozí z Vás jistě zpozorovali přímo obrovský boom (jak to bývá snad u všech seriálů poslední doby XD) okolo díla zvaného Game of Thrones. Ku dnešnímu dni máme dvě desetidílné série, každá o deseti hodinách čistého času, každá opěvovaná až za hrob – já se s dovolením přidám, protože to je BOŽÍ XD!  Jistě, drželo mě to naživu při zkouškách, mám možná malinko zkreslený pohled, ale jsem si jistá, že i nezaujatá bych to milovala. Najdeme zde zmixované snad všechny ty nejlepší fantasy prvky (draci, mrtvoly, čarodějové…), působivé charaktery i složitou zápletku, ale tenhle seriál má nejen to. Jako jeden rozdíl mluvící za všechny – přístup k hrdinům mě osobně, i přes tematiku, přijde neskutečně reálný. V tom smyslu, že dobrý konec je sice super, ale ve skutečném životě to tak moc nefrčí, takže tady když se má umřít, tak se prostě umře, klaďas neklaďas… Zkuste to, tady věřím, že nebudete litovat :) .

Se Sněhurkami se sice roztrhl pytel, ale ode mě porovnání nečekejte, film jsem zatím neviděla ani jeden. Ovšem seriál Once upon a time se též hned po prvním díle zařadil mezi mé oblíbené, zatím vím o jedné sérii o dvaceti dvou dílech, délka je typická, tedy zhruba 40 minut. Hlavní postavu sice máme danou, ale děj proplétá dnešní svět s mnoha světy pohádkovými, potkáme Sběhurku a vlka, Růženku i ježibaby, Jenička, Mařenku, atd. atd., prostě si vyberete, a to jak mezi postavami, tak mezi přitažlivými protagonisty. Je pravda, že zábavnost zde mírně klouže směrem dolů a poslední díly se s tím úplně moc nepářou (což se vám u Hry o trůny nestane), ale za ty dva, tři díly, které opravdu, opravdu nemají chybu, za skvělý nápad a příjemné posezení to stojí, opravdu moc pěkné a originální pokoukání.

A na závěr tu máme moji srdcovou záležitost, provází mě již přes rok, ale až před několika dny jsem byla schopna nahlas připustit, že je to opravdu nejlepší hraný seriál, který jsem kdy viděla, a poráží i mnoho mých milovaných filmů. Aneb máme zde 5 sérií Gossip Girl, počet dílů se pohybuje okolo dvaceti a stejně jako u ostaních dílek netrpělivě očekáváme další sérii, v tomto případě však nejspíš nejkratší a hlavně poslední. Namísto děje můžu uvést, že seriál bývá často dáván do kontrastu s Vampire Diaries, když máte rádi jedno, buď druhé nesnášíte, nebo žerete přiměřeně stejnou měrou. Pro tu první skupinu – Upíří deníky mají sice upíry, ale ty má třeba i Vampire Knight (hahahaha XD), zatímco Super drbna má Chucka Basse (jj, to je jeden z těch, co jim chci dělat rohožku, případně ručník… případně partnerku XD!). Já osobně si myslím, že to není myšlenkově to nejhodnotnější, co je k dostání, a asi bych se lekla kluka, co by tohle měl rád XD, ale pro slečny na odreagování, nádhera… Prostředí, které bychom chtěly začít, intriky z reálného života, ne z babiččiných telenovel, nádherné oblečení a dokonalí herci. Tady jsem přesvědčená, že netušíte, dokud neuvidíte, tak zkuste první tři díly a věřím, že sérii dokoukáte :) !

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*