ADVík 2012 – Mitsuovy zážitky

Člověk si aktivně vyhlásí pauzu a bůhví proč je tu víc příspěvků než za běžného provozu, ještě že už je srpen a já se můžu přestat cítit provinile XD. Ale aspoň se tu něco děje… Jak vidíte v záhlaví, stále omíláme téma ADVík, tentokrát z pohledu hosta. Ještě se pravděpodobně dočkáte rozepsaného sobotního programu a pak se přesuneme k něčemu z jiného soudku, třeba… Jikan XD.

Sia

Advík 2012 pohledem sobotního návštěvníka.

Na úvod bych rád řekl, že po negativních zkušenostech z loňského Advíku, jsem se letošnímu rozhodl dát ještě šanci a tak spíše jen porovnám postřehy a dojmy, které jsem měl z jednodenní návštěvy, tj. píšu toto jen za sobotní den a je možné, že ostatní dny byly zcela jiné i programově a lepší.
Prostory stejné jako loni, tedy malé, ale vzhledem k tomu, že bylo ten den o poznání méně návštěvníků (alespoň mi to tak přišlo), dalo se po chodbách pohybovat. Zlepšení bylo trochu u stánkařů, zdálo se mi, že byly malinko rozšířeny nabídky. Jelikož bylo ten den opravdu dusno a vedro, nejlepší místností byla pro mne část s podložkami, kde byly dva velké větráky. Na přednášky jsem se bohužel nedostal a ani se mi tam nechtělo tlačit v tom vedru, ale podle ohlasů byly některé výborné.
Trochu mne mrzelo, že přístup některých orgů byl méně než přátelský, ale šlo to. U podložkových turnajů bych očekával trochu více zapojení orgů, bylo to takové hrozně suché, čistě jen ve stylu jakou písničku, jeď, kdo vyhrál, chybělo mi něco víc, které se dá dělat při organizaci turnajů. Pak spíš jen poznámka pro orgy, kteří toto možná budou číst, organizátor turnajů by se neměl dle mého názoru a zkušenosti zapojovat jako hráč do turnajů. Většinou je to profík v daném turnaji a tudíž je předpoklad, že uhraje nejlepší místa a ceny. Pokud by šlo o blbé diplomy, tak mávnu rukou, ale to jen tak k zamyšlení, protože shánět ceny do vlastního turnaje a pak je sám vyhrát… není to špatný systém pro orgy, ale odrazují tím další hráče. Ale orgové ze Slovenska mají asi trochu jinou mentalitu z hlediska organizací turnajů než u nás v ČR. Ale co, jsou to orgové a komu se to nelíbí, nemusí se turnajů zúčastňovat, každý org je holt jiný a těch 7 mang co jsme s Kaiem vyhráli v němčině snad jednou přelouskáme.
Posledním bodem, nad kterým bych se rád pozastavil, je: „Je Advík stále Advík?!“. Nevím jak vám, ale mě přijde, že stále ustupuje z programu anime a nahrazují ho vedlejší sekce jako fantasy, scifi, japan…atd. Například zahájit promítání animovaným snímkem Jak vycvičit draka….na anime akci?? proč??. Chtělo by to zase více posílit anime sekce. Kde jsou nějaké volné kvízy, hry a soutěže pro běžného návštěvníka jak tomu bývalo? Dál bych mohl povídat a porovnávat ještě mnohé, ale jelikož je mým heslem „dejte šanci každému, každá snaha se cení udělat něco pro někoho“, takže závěrem jen shrnu, že oproti ročníku 2011 jsem nezaznamenal žádnou větší změnu, která by vedla ke zlepšení Advíku jako takového, z pohledu návštěvníka, přišlo mi to celkem stejné a bohužel nemohu ani zmínit něco, co by bylo oproti loňskému roku razantně lepší. Orgům Advíku přeji ale mnoho sil do dalšího ročníku, kde se asi ještě uvidíme.

Mitsuo

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*