Geetacon 1.2 – říjen

Abychom tu chválu nepěli jednostranně, jdeme se kochat představami další severočeské akce, u níž za necelé tři týdny přivítáme druhý ročník. Ten první nakročil, no, řekněme že „úspěšně“ není úplně dostačující slovo :) . Návštěvnost působivá, nuda nehrozila, stvořit za pár měsíců tak nadupaný program pod taktovkou tolika orgů a pomocníků, to si zaslouží připomenout a čas od času znovu kladně ohodnotit :) . Negativní reakce byly z většiny těmi lepšími zadupány do země, kritizovala se snad pouze kvalita (a hlavně poutavost) některých přednášek, též objektivita přednášejících, případně přehlednost jednotlivých sekcí. Já jsem se akce bohužel zůčastnit nemohla, ale znát předem tyto zápory, nejspíš bych stejně neváhala a šla to zkusit.

Říjnová akce oproti té březnové přinesla na jedné straně zpoplatnění, ovšem výhody minulých VIP zůstaly zachovány a program naznačuje, že by vydané finance neměly padnout nazmar. Už jen to, že se hlavním představitelům chtělo už po prvním ročníku měnit logo (které dopadlo podobně kvalitně jako to prvný, možná je údernější :) ), naznačuje, že nadšení a snaha vymáčknout z prostoru a času maximum se nezměnily. Další chválihodnou novinkou, která by mohla motivovat hlavně návštěvníky ze vzdálenějších koutů, je protažení na dva dny, tedy ze 13. na 14. října, možnost přespání v areálu DDM.

Počet sekcí se zabydlel na čísle 7, samozřejmě zůstalo anime, pak tu máme konzole, PC sekci, nějaké ty hudební hry, fantasy, sci-fi, prostě si nejspíš vyberete a i kdyby ne, než to všechno objedete, dvě hodiny jsou v trapu a můžete vyrazit na další kolečko. Hlavním lákadlem jsou dle mých informací přednášky, kterých tu najdete velkou spoustu, tematika různorodá, přednášející též, a jestli jsou schopni vymýšlet na přání, musí mít dost široký záběr :) . Kvalitně vypadá i plánovaná Cosplay soutěž, zkuste obejít jak tuhle, tak Jikanovou, a rozšiřte svá ocenění o další dva diplomky :) .

Počet přihlášených se blíží dvěma stům, další stovky jsou pozvány, tak neváhejte a rozšiřte obrovskou otaku a geek základnu, nevypadá to, že byste se vůbec stíhali nudit. Pro bližší informace doporučuji sledovat facebookovou stránku, na webu se pracuje.

Sia

4 Comments

  1. Shnek
    Posted 27.9.2012 at 22:26 | Permalink

    Nechoďte na Geetacon, bude to nuda a Robertovi smrdí z pusy :D

    _-Samozřejmě vtípek přijďte všichni a užijte si to -_

    S pozdravem Shnek (Headorg)

  2. Hanka
    Posted 1.10.2012 at 19:48 | Permalink

    Ahoj, mám dotaz- kde se nachází FB (nebo nějaká jiná) stránka Geetaconu 2? Nemůžu ji najít. Díky za odpověď..

  3. Sia
    Posted 1.10.2012 at 21:38 | Permalink

    Stačí napsat do vyhledávače Geetacon II (říjen 2012) :)

  4. Hanka
    Posted 1.10.2012 at 21:53 | Permalink

    No jo, já jsem psala Geetacon a Geetacon 2 a nic..- zajímavý. Díky. .-)

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*